going to goa
16 okt. 2008
🇮🇳
vanuit India
Met een taxi rijd ik naar de luchthaven. Schuddend in het blikje maak ik nog een filmpje van de rit, de sloppenwijken nemen meer dan de helft van de stad in beslag.
Zonder problemen krijg ik mijn ticket met mijn nieuwe coole naam (Merel K.).
De vlucht duurt nog geen twee uur. Vanaf het vliegveld ga ik naar Eveline, een vriendin van Laurens.
Ze staat buiten op straat op me te wachten.
Dit is een dame die je nooit meer vergeet. In eerste instantie dacht ik dat Elizabeth Taylor me opstond te wachten, maar bij nadere inspectie bleek het Sophia Loren met opgetekende onderwimpers. Toen ik nog eens goed naar haar roze babydoll met strikjes en lintjes keek wist ik het niet meer. Ze is de 60 gepasseerd en woont hier alleen.
Eveline neemt me mee naar haar apartementje, dat ergens aan een rood stoffig weggetje ligt op de eerste verdieping.
Het huisje is ienieminie en geheel donkerrood geverfd en wordt totaal gevuld met haar enthousiaste belgische praten en luide indiase popmuziek.
Ze blijkt bijzonder lief en ik mag bij haar slapen, in haar grote bed in haar rode slaapkamer met roze vitrage.
Ze heeft voor me gekookt, ze spraakt non-stop, binnen een uur weet ik heel erg veel over haar. Ze schrijft een boek over haar leven. Look out for it! 's Avonds kijken we een film op tv in haar woonkamertje onder de ventilator.
Zonder problemen krijg ik mijn ticket met mijn nieuwe coole naam (Merel K.).
Ze staat buiten op straat op me te wachten.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}