Zoo on the roof

Het is het einde van de middag geweest, en zoals het in de tropen gaat is het donker als je je rug even om hebt gekeerd. Het internetcafeetje ligt vlakbij mijn nu al favoriete diner-and-a-movie plek; een restaurant dat elke avond twee films speelt op een groot scherm.
India begint me te bevallen. Vandaag ben ik met mijn scooter door glooiende heuvels, rijstvelden en langs stranden gereden om uiteindelijk onder het genot van Bob Marley een biertje te drinken in de schaduw, liggend op kleden en rolkussens.
Ik krijg inmiddels ook de handigheid te pakken van het husslen, en koop een kledingstuk voor de prijs die ik voor mezelf gesteld heb.
Zelfs de extreem aanwezige natuur en ik beginnen aan elkaar te wennen. Rond het huis kakelt een haan, hij MOET persé aan alle windrichtingen zijn gekraai laten horen, nog voor de zon haar komst heeft aangekondigd.
Overdag houdt hij de wacht bij de voordeur, waar hij gemakshalve ook maar meteen op de drempel kakt.
Haantje is echter nog heel bescheiden vergeleken met de vogels die haast onafgebroken lijken te zingen en schreeuwen. Er zijn teveel geluiden om ze te kunnen onderscheiden.
Maar ook dit is nog mooi en vriendelijk vergeleken bij de roedels honden die een gevecht tegen de maan beginnen, nacht na nacht.
Verbazingwekkend genoeg slaap ik echter meestal heerlijk op het dakterras. Dit komt omdat de schoonmaakster me heeft verteld dat de wilde apen die ik 2 dagen geleden opeens op mijn slaapplaats spotte, 's nachts vertrekken.
In eerste instantie vond ik het wel wat griezelig, 5 grote apen, waarvan de mannetjes ongegeneerd in hun kruis zaten te krabben met hun benen wijd en mij aankeken van " wat moet je nou?". Ik overwoog heel even binnen te slapen, maar daar zijn alle ramen dicht en ruikt het naar mottenballen. Ieder zijn plek hoor, ik kan niet in een boom slapen, ze zouten maar op. En gelukkig deden ze dat ook, maar niet nadat er een toch nog even had zitten piesen.
Enfin, ik vind het wel gezellig zo'n dierentuin, er loopt ook nog een rood katje rond, er zijn wat mini-eekhoorntjes, prachtige vlinders en kikkers van verschillend formaat.
Ik ga proberen zonder hond thuis te komen, maar oh wat zijn ze mager, en lief en ze kijken zo ondervoed.