disco chicken
Heb net mijn laatste litertje benzine gekocht voor mijn scooter. Het jongetje van de winkel (een schuurtje waar je van alles kan kopen) en ik gaan samen door de formaliteiten. ' how are you?' 'good, how are you?'. Het is een schatje, ongeveer 10 jaar oud en een grote glimlach, hij kent me inmiddels. 'you go swimming in the beach today?' vraagt hij. ' yes, I go swimming in the beach' beaam ik. ' you can see the colour from my skin, no? Is brown', voeg ik vrolijk toe. ' you, chickencolour' zegt hij, ' me I am black'.
Dit compliment was echter nog niks vergeleken bij de aanbidder die ik gisteren achter me aan had lopen.
Bij yoga 's morgens heb ik een duitse fysiotherapeute ontmoet. Leuke vrouw eind veertig. Ze is hier om yogalerares te worden. Ik had wel zin om nu eindelijk een keer uit te gaan in Goa, en wat gebeurt er dan?
Je zit een joimtje te draaien op de hotelkamer van een oudere dame terwijl ze zich opmaakt om weg te gaan.
Op de scooter richting de discotheek rookt ze hem op.
We arriveren om 20:30. Dat klinkt misschien vroeg, maar het tegenovergestelde is waar. Via een gang lopen we een ommuurde binnenplaats op waar harde technobeats klinken. Dit is de vreemdste disco ever. Langs de kant staan indiase vrouwen met hun kroost en wat blanke touristen. Op de rodezanddansvloer staan voornamelijk indiase mannen van middelbare leeftijd complet uit hun dak te gaan, keurig gekleed in een wit overhemd dat over hun buikje spant en met een nette scheiding in het haar. Daarnaast staan wat ravende jongeren, en, zowaar, een echte hippie. Ik moet lang naar hem kijken. Er staat een schoenloze zwembroek dragende oude man met ontbloot bovenlijf. Zijn armen vliegen krachtig en snel omhoog en omlaag alsof hij de lucht door wil knippen. Hij heeft een grote witte krullerige bos haar dat net zo ver rijkt als zijn lange baard. Het is even alsof ik in de freggelgrot ben beland.
Mijn gestaar word echter onderbroken. Een kroatische krishna monnik heeft besloten dat hij de restvan de avond zal wijden aan mij aanbidden.
Hij geeft me prachtige comlimenten en eindigt met ' I do not even want to have sex with you..' Wie het weet mag het zeggen.
Als ik even later zelf ook sta te springen op de beats komt hij naar me toe met een verse bloemenkrans, jasmijn, en hangt het om mijn nek.
Hij heeft het gekocht van een oud vrouwtje dat zich tussen de dansers manouvreert met haar bloemetjes. Om 22:00 stopt opeens alle muziek.
Party is over. Dit is het nieuwe regelement van Goa.
Met mijn duitse vriendin drink ik nog een afzakkertje in een barretje en voor het middernacht is lig ik alweer in mijn bed