Jaipur

Alweer 6 dagen in Jaipur. Ik weet nog niet goed welke route ik zal nemen om meer van Rajasthan te zien en vermaak me ondertussen met hotelgenoten en 2 indiase jongens die ik heb leren kennen. Er zijn bijzonder veel jonge en oude mannen die me mee willen nemen naar uiteenlopende plekken. Ik wijs 90 % van de aanbiedingen af, maar kon gister een motorritje door de stad zonder helm toch niet weerstaan. Vanmiddag werden een duitse hotelgenote en mij indiase zoetigheden gevoerd door een oude man. Ook de rikshawrijder die me fietsend toezong terwijl ik door een andere vervoerd werd was leuk, hij heeft me zeker een kwartier lang toegezongen en verder met rust gelaten.
Vandaag ben ik een beetje uitgeblust, heb geluncht in de winkel van mijn nieuwe indiase vriend en net even op bed gelegen in mijn hotel met mijn i-pod.
Mijn i-pod is echt een lifesaver, had ik niet gedacht, maar toen ik eergisteren een uur lang 's morgens in mijn ondergoed op Marvin Gaye heb kunnen dansen in mijn hotelkamer voelde ik me zo heerlijk en thuis. Dank voor de tip Martine!
Het plan om te gaan tekenen is maar ten dele geslaagd, er staat wat op papier, maar ik ben zelf vaker vastgelegd. Zoveel mensen wilden met mij op de foto.
Het leukste moment van de dag was toen een verlegen zwerfjongetje naast me kwam zitten en mee ging tekenen op een stuk papier dat ik hem gaf, maar ook dit trok veel bekijks. Vandaag heb ik wederom enkele malen met mannen, vrouwen en familie's mogen poseren. Vermoeiend, maar een goede kans om over mijn camera angst heen te komen. Overigens, mijn medereizigers willen ook steeds met me op de foto, dus eigenlijk ben ik alleen veilig in mijn hotelkamer.
Ach, voor een ijdele meid als ik is het natuurlijk ook wel een beetje leuk al die aandacht.
Vanmorgen was het simpelweg ontroerend, mijn taxichauffeur (Satar Ali) heeft me meegenomen naar een project waar hij aan meewerkt, een school voor hele arme kinderen. Wat een scheetjes, 1 voor 1 kwamen ze uit de klas en voor me staan terwijl ik buiten op eens stoel zat. Ze zeiden het alfabet op, of een gedichtje, een liedje. De meesten waren verlegen en schattig, oude vodden en zulke mooie gezichtjes. Ontroerend. Mijn taxichauffeur schuift net bij me aan en vraagt of ik zijn gegevens en een recommendatie wil achterlaten. Voor hen die naar Jaipur gaan, dit wordt nog achtergelaten.
Nu eerst maar eens een biertje op het dakterras van mijn hotel. Tags: