crossing some boarders
Wee oh wee, wat is het leven mooi. Zeker hier in Pushkar! Samen met Annemiek, mijn Amsterdamse superreisgenoot die ik in de bus ontmoette, stroop ik de restaurantjes en winkeltjes van Pushkar af, wat is het gezellig zo. Jammer dat ze al weer bijna weggaat.
Tot mijn grote verrassing kwam een Indiase vriend me opzoeken in Pushkar. We hebben fietsen gehuurd en zijn het platteland gaan bezoeken. Heuvel op heuvel af, 40 km hebben we gefietst, zonder versnellingen, maar zeker 1 van de leukste dagen. Geen tourist te bekennen. We hadden geen bestemming, dus een kopje chai met zoetigheid was genoeg reden om weer eens om te draaien en terug te gaan.
Ik heb een ander hotel genomen dat wat afgelegen ligt, prachtig tussen de velden met bloemen en groen groeisel. Pushkar is erg schoon voor Indiase begrippen.
Mijn planning was eerder om na Pushkar richting Agra en Varanasi te gaan, tot ik vorige week hoorde dat Jodphur, de enige grote stad die ik nog niet bezocht heb in Rajasthan, wereldberoemd is om zijn houtbewerking.
Dat kan mijn timmerhart niet weerstaan. Next destination: Jodphur.
Zo blijf ik toch weer langer in india dan verwacht. Maar als ik iets leer op deze reis is het dat het leven vol zit met verrassingen en ik vooral niet moet denken dat ik het allemaal nu wel heb begrepen en gepland, want ik verbaas vooral mezelf aan het eind van de dag van wat ik nu weer heb gedaan of besloten. Heerlijk is dat, want met een gezonde dosis vertrouwen, verleg ik zo telkens de grenzen die verlegd mogen worden.
Hey Merel!
Ik ben ook geweest in Varanassi en Agra, echt super :-)
Maak je een paar mooie foto's in Varanassi? Dan kan ik weer wat herinneringen ophalen van de schitterende sfeer daar :-)
Liefs Alex
Oh enne in Varanassi, als je daar naar een tempel gaat, zorg dat er niet iets van 1000 roepi in je portemonnee zit. Ze wilden toen ik er was een donatie hebben na wat ceremonie's ("very special, you lucky..." je kent het wel)
en ik pakte mijn geld en hoepsakidee, 1000 roepi wilde de priester hebben.
En de ceremonie was al gedaan, dus zeg dan maar eens nee.... :-)
Dikke knuf,
Alex