route bepalen
Kathmandu, een paar dagen rondgewandeld, veel geslapen, verkouden, en weer verder gewandeld.
Ergens op een kaartje zag ik een park staan. Als ik 's morgens vroeg wakker word loop ik die richting op, de stad uit, verder nog, de bergen in, het bos in, geen vermeldingen meer van plaats en omgeving, geen touristen, alleen wat bussen en Nepalezen. Uiteindelijk ga ik op een steen zitten langs de kant van de weg, even rusten, ik loop al 3 uur. Een nepalees meisje komt op me af en vraagt me mee naar haar huis. Ze is schattig, 20, en draagt herenschoenen die zeker 2 maten te groot zijn. Het huisje is heel klein, vochtg en arm. Voor de deur zit moeder, die gehandicapt is naast een heg voor zich uit te staren. Het meisje maakt een kop thee voor me en kleedt zich om. De thee gooi ik per ongeluk om.
Dan gaan we weg, ze weet wel een mooie plek om me te laten zien. Een eind verder de berg op per lokale bus ligt een soort klooster, Osho community. Het is er prachtig en rustig.
We lopen wat rond en gaan dan terug, berg weer af, wandelen. Er is niemand te bekennen.
Opeens hoor ik een vrouwenstem: 'hello, excuse me..' Een meisje, waar we heen gaan.
Naar beneden, Kathmandu, waar kom je vandaan trouwens? vraag ik. 'Holland, Amsterdam, bij het Hugo de Grootplein.' Op vreemdere plekken ontmoet je ze niet hoor, je buren.
Vanmiddag zijn we samen, mijn buurvrouw en ik, per bus in Pokhara aangekomen, een stad in het midden van Nepal omgeven door de Himalaya's. Het is hier schitterend. We kunnen ons geluk ook niet op als we het hotel zien dat ons getipt werd, gisteravond door 2 belgische huncks met wie ik oud en nieuw 'vierde' in Jaipur en die ik opeens zie zitten in het restaurant waar we eten in Kathmandu. Kan iedereen het nog volgen?
'God is great Msabu.'
Niet te geloven! De werled is klein, en tussen de Himalaya's zitten lijkt me TE GEK!!!
Ja lachen he. De reiswereld is klein. Ik ben weleens in Nepal mensen tegengekomen waarmee ik een vorige reis vrijwilligerswerk had gedaan. inmiddels was het anderhalf jaar later. Sta je ook zo raar te kijken. Ik ben in die reis heel veel mensen tegengekomen van die reis ervoor trouwens bendekn ik me nu.
Ik ben toch nog steeds enigszins jaloers op al die verhalen van je. Heerlijk dat je zo geniet!!!
liefs le
leuk dat jij ook onverwachte encounters had in Nepal. Je weet hoe bizar, maar tegelijkertijd ook zo vanzelfsprekend het kan zijn...
Het wel een warme plek uit gekozen in Nepal wat is het daar mooi,niet?? vertrouw niet op de mushrooms daar zijnze niet sterk of te oud hou je geld beter in je zak. Nepal is zo anders,,als ik in nepal ben heb in altijd zin om weer terug in India te zijn. Heb je een rondje met een bootje op het meer gevaren?? Onvergetelijk..Wish I was there..
Lieve Merel.
Wat leuk om dit te lezen zeg!
wat schrijf je leuk. Zo te zien heb je het best naar je zin daar. kom je nog terug of niet? ;)
Heel heel heel veel plezier.
Lieve Merel,
Wat heerlijk om 's ochtends op te staan en niet te weten wat die dag je voor verrassingen zal brengen.
Het leven is een avontuur en pas als we zo leven ontmoeten we mensen waar we in het normale leven geen tijd meer voor lijken te hebben.
Koester het.
En....toeval bestaat niet: alles heeft eenreden!!!
Liefs Myrth
Ps Om je wat te troosten: je verhalen spreken nog duizend keer meer dan je foto's. Ze zijn levenidg en spreken tot de verbeelding en zijn integenstelling tot veel foto's onevenaarbaar en uniek! Blijf schrijven!